Petar Radulović, mladi entuzijasta iz Poljoprivredne zadruge “Klekovača” iz Petrovca

Proizvodnjom lana do održivih radnih mjesta u poljoprivredi
9 Marta, 2020
Četvrti po redu sastanak članova projektnog tima
30 Aprila, 2020

Stvaranje promjena na lokalnom nivou, posebno u ruralnim sredinama, nikada nije bio lak zadatak. Ali, kada upoznate Petra Radulovića, mladog entuzijasta iz Poljoprivredne zadruge “Klekovača”, iz Petrovca, shvatite da se takva promjena može dogoditi samo kao posljedica vlastite žrtve i korišćenjem ličnih kompetencija za razvoj udruženja.

Petrovu priču i viđenje #SIYB i #ToT obuke, donosimo u nastavku:
,,Naša zadruga “Klekovača”, dizajnirana je kao generator novih pokretanja u oblasti poljoprivrede i turizma. Divno iskustvo je biti u prilici da pohađamo veoma interesantnu #ToT obuku, sa dobrim timom i energijom koja nas forsira da učimo i stičemo znanje. Iskreno se nadam da ćemo se uskoro suočiti sa obavezama i izazovima koji proizilaze iz #SIYB obuke i da ćemo kasnije prenijeti znanje i stečeno iskustvo mladim preduzetnicima, koji svoju šansu vide u samozapošljavanju, i u sektorima kao što je onaj iz kojeg i ja potičem”.

Naš koordinator za ruralni razvoj i budući #SIYB trener, dodao je da paket znanja, vještina i kompetencija kombinovih u tri modula obezbjeđuje potrebno znanje i iskustvo budućim preduzetnicima koji će doprinijeti izgradnji lanaca vrijednosti.